مهندسی تکنولوژی برق

تارنمای رسمی مهندس مهرداد فرجزاده

مهندسی تکنولوژی برق

تارنمای رسمی مهندس مهرداد فرجزاده

انواع مقاومت ها

مقاومتها به صورتهای مختلفی در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی بکار میروند مقاومت ها را می توان از نظر روش ساخت و کاربرد به انواع مختلف تقسیم نمود .

یکی از تقسیم بندی های مقاومتها از نظر کاربرد ، تقسیم بندی مقاومتهابه مقاومتهای ثابت و متغییر است .

مقاومتهای ثابت:

مقاومتهای ثابت معمولا در اندازه های استاندارد و در توانهای مشخص استاندارد ساخته می شوند. اندازه استاندارد مقاومتهای ثابت عبارتند از :

Ω1

8.2

6.8

5.6

4.7

3.9

3.3

2.7

2.2

1.8

1.2

1

Ω10

8.2

6.8

5.6

4.7

3.9

3.3

2.7

2.2

1.8

1.2

1

Ω100

8.2

6.8

5.6

4.7

3.9

3.3

2.7

2.2

1.8

1.2

1

KΩ1

8.2

6.8

5.6

4.7

3.9

3.3

2.7

2.2

1.8

1.2

1

MΩ1

8.2

6.8

5.6

4.7

3.9

3.3

2.7

2.2

1.8

1.2

1

توانهای استاندارد مقاومتهای ثابت عبارتنداز :

وات W

10

5

2

1

0.5

0.25

0.125

از نظر روش ساخت ، مقاومتهای ثابت به طرق مختلف ساخته می شوند که می توان از مقاومتهای ذغالی (Thin Film)و ترکیبی  (Composition)نام برد .

روش ساخت مقاومتهای ذغالی به این ترتیب است که روی یک استوانه از سرامیک مخصوص ، لایه نازکی از کربن پوشانده شده و سپس شیار نازکی به صورت مارپیچ روی این لایه نازک ایجاد می گردد . بنابراین نواری بصورت مار پیچ از جنس کربن با ضخامت بسیار کم و طول دلخواه در روی سطح استوانه سرامیکی ایجاد می گردد .در اینجا استوانه سرامیکی صرفا نقش نگهدارنده دارد . با تنظیم عرض نوار به سادگی میتوان مقادیر مختلف را تولید نمود . این نوع مقاومتها در فرکانسهای بالا خاصیت سلفی از خود نشان میدهند.

ادامه مطلب ...

کارت صدا Sound Card

کارت صدا یکی از عناصر سخت افزاری رایانه است که باعث پخش و ضبط صدا می گردد. قبل از گسترش کارت های صدا، صدا در رایانه توسط بلند گوهای داخلی ایجاد می شد. این بلند گوها توان خود را از برد اصلی می گرفتند.

استفاده از کارت صدا از اواخر سال ۱۹۸۰ شروع شد. در حال حاضر شرکت های متعددی تولیدات خود را در این زمینه به بازار عرضه می کنند. کارت صوتی همانند کارت گرافیکی بر روی برد اصلی نصب می شود و در پشت آن چند فیش برای میکروفن و بلند گو قرار دارد. وظیفه کارت صدا آماده سازی سیگنال ها جهت پخش و دریافت سیگنال های ورودی از میکروفن و آماده کردن آنها برای ذخیره در رایانه است.

کارت صدا، کارت صوتی نیز نامیده می شود و در بسیاری موارد می تواند اصواتی با کیفیت بسیار عالی تولید کند.

صوت، یک سیگنال آنالوگ است که به صورت موج پیوسته انتشار می یابد. رایانه همواره در حال پردازش سیگنال های آنالوگ است، زیرا این سیگنال ها دائماً در حال تغییرند. در واقع لازم است که سیگنال های آنالوگ به بیت های رقمی دیجیتال تبدیل شوند. این عمل توسط وسیله ای به نام. Analog to Digital  Convertor  ADC  صورت می گیرد

سیگنال های دیجیتالی تولید شده مجدداً باید به سیگنال های آنالوگ تبدیل شوند تا بتوانند به وسیله بلند گو پخش شوند. این عمل توسط سخت افزار دیگری به نام DACصورت می گیرد.

ادامه مطلب ...

کارت گرافیکی

برای اینکه بتوان در صفحه نمایش رایانه ، تصویرهای مربوط به داده ها و اطلاعات را مشاهده نمود باید ارتباطی بین مادربرد و نمایشگر برقرار شود ، به همین دلیل کارت گرافیکی در یکی از شکاف های توسعه مادربرد قرار می گیرد و یا یک کابل به مادربرد وصل می شود و نمایش اطلاعات بر روی صفحه را کنترل می کند.

کارت گرافیکی در رایانه دارای جایگاه خاصی است. در بیشتر رایانه ها ، کارت گرافیکی اطلاعات دیجیتال را برای نمایش توسط نمایشگر به اطلاعات آنالوگ تبدیل می نمایند. در واقع نقاط تشکیل دهنده تصویر بر روی نمایشگر پیکسل نام دارند. هر پیکسل یک رنگ را نمایش می دهد. در نمایشگرهای مکینتاش هر پیکسل دارای دو رنگ است (سفید و سیاه). در بعضی نمایشگر های امروزی هر پیکسل دارای ۲۵۶ رنگ است. در بیشتر صفحات نمایشگر ، پیکسل ها به صورت تمام رنگ (True Color) هستند و دارای ۱۶/۸ میلیون حالت مختلفند.

کارت گرافیکی یک برد مدار چاپی به همراه حافظه و یک پردازنده اختصاصی است. پردازنده محاسبات مورد نیاز گرافیکی را انجام می دهد.

کارت های گرافیکی با نامهای زیر شناخته می شوند: کارت ویدیویی،کنترل گر گرافیکی یا ویدیویی، آداپتور گرافیکی یا ویدیویی، شتاب دهنده گرافیکی یا ویدیویی.

کارت گرافیکی از سه بخش اساسی تشکیل می شود:

ادامه مطلب ...

اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَیْن


آیل ای دل دلِ غافل گنه غم نواسی گلدی
دیَر عالم هامی با هم آقامون عزاسی گلدی
گلدی محرّم آیی- دنیا دیر حسین وای
قـاره چکوب بهشته- زهرا دیر حسین وای